13.02.2020


Lauantaina 7.3.2020
Original Events Oy järjestää "Kuolimo Skating - Koko perheen talvitapahtuma"
Ohjelama ja infoa: Kuolimo Skating

katso myös tiedote 27.1.2020

Savitaipaleen luistelurata on osa tapahtumasta.

 

 

31.2.2020

Vuoden liikuttaja 2019 Savitaipale
Savitaipaleen Urheilijat ry Luistelujaosto

EKLU Vuoden liikuttaja 2019 Savitaipale


Timon taipale avattiin juhlallisin menoin 24.2.2019


24.2.2019: Timon taipale avattiin juhlallisin avajaismenoin Savitaipaleen Lepänkannossa aurinkoisena sunnuntaipäivänä 24.2.2019.

Luistelujaoston puheenjohtaja Jarmo Peltonen toivotti runsaslukuisen patikoitsijajoukon tervetulleeksi avajaisiin ja toivoi, että pidetään kotikuntamme pyörät pyörimässä eikä anneta polkujen ruohottua, vaan blauletaan ja tanssitaan, näytellään ja näytetään maailmalle, että Savitaipale on olemassa.

Timon taipale sai nimensä Timo Mikkolan tuumailusta, jossa hän monipuolisena liikunnan ja kulttuurin harrastajana ei osannut nimetä lempiharrastuksiaan vaan totesi, että MIE HARRASTAN SAVITAIPALETTA.

Kunnanhallituksen jäsen Kari Kotirinta toi avajaispuheessaan esille Timo Mikkolan liikuntaan innostavan ja kannustavan elämäntyön savitaipalelaisten hyväksi. Puheen jälkeen Kotirinta aukaisi polulle johdattavan havuköynnöksen ja toivotti polulle runsasta käyttöä.

Timo Mikkolan (1963–2018) muistolle järjestetty Timon jalanjäljillä - patikkaretki Rovastinojalle keräsi sunnuntaina 200 osallistujaa ja edeltävänä perjantaina sen kävi patikoimassa 130 koululaista ja opettajaa.

Olkkolan rannasta lähtevällä reitillä oli kävelijöitä jo ennen opastettua starttia ja matkaa perille saakka kertyi 8,5 km. Lepänkannosta Rovastinojalle oli kaksi vaihtoehtoista reittiä (3,5 km). Toinen reitti metsätietä pitkin ja toinen, 1,2 km:n matkalta, oli tampattu jaloin Jääkauden jäljillä -polkua myötäillen. Vuonna 2005, kun Etelä-Karjalaan tehtiin retkeilyverkostoa (projekti), oli Timo Mikkola oppilaineen mukana Jääkauden jäljillä- polun raivauksessa ja tallaamisessa. Tämä polku nimettiin nyt Timon taipaleeksi.

Timo Mikkola ehti olla 20 vuotta ideoimassa ja luotsaamassa Kuolimon luistelutapahtumaa, jota tänä vuonna ei heikon jäätilanteen vuoksi voitu järjestää. Timon jalanjäljillä -patikkaretki Rovastinojalle oli Luistelujaoston kunnianosoitus hänen liikunnan hyväksi tekemälleen elämäntyölle.

Opasteet pidetään reiteillä viikon ajan eli sunnuntaihin 3.3. saakka. Luistelujaosto kiittää kaikkia patikkaretkeen ja talkoisiin osallistuneita.

5.12.2019 -- Luistelurata 2020

StU Luistelujaosto pyrkii auraamaan ja kunnostamaan ainakin perinteisen 5 km:n
Leinvihkon lenkin. Reitti pyritään auraamaan kevyellä kalustolla heti jäiden
muodostumisen jälkeen, jotta rata alkaa vahvistua.
Mikäli jää- ja sääolosuhteet sekä luistelujaoston resurssit riittävät, jaosto
suunnittelee ja toteuttaa talvelle 2020 myös muita luistelureittejä,
esimerkiksi Rovastinojan reitin.

28.02.2016: Suurkiitokset kaikille osallistujille, esiintyjille, juontajille ja tekniikan kavereille!
Loitte läsnäolollanne hienon ja tunnelmallisen tapahtuman! Luistelulipun ostaneita oli 740.
Kun tähän lasketaan kävijät, jotka eivät käydeet radalla, arvioimme, että 1500 ihmistä vieraili tahtumassa lauantain aikana.
Kun tähän lasketaan perjantain koululaisluistelun osallistujat, saamme viikonlopun kokonaiskävijämääräksi yli 2000!

Savitaipaleen luistelutapahtuman 2016 toteuttamiseen osallistui noin 50 talkoolaista: teltan pystytys, alueen rakentaminen, liikenteen ohjaus, koiravaljakkopiste, lipunmyynti, puffettimyynti ja järjestyksen valvonta hoituivat vapaaehtoisten voimin.
Lisäksi tapahtumaa sponsoroivat kunnan lisäksi kymmenet yritykset.
Näiden ihmisten työpanos ja tuki tapahtuman järjestämisessä ovat korvaamattomat! Luistelujaosto haluaa kiittää teitä kaikkia vankasta ja ammattitaitoisesta yhteistyöstä!
Savitaipaleen luistelujaosto kiittää lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita ihmisiä.

Toivotaan, että saamme vielä pakkasta ja hyviä luistelukelejä Kuolimolle!
Käy katsomassa nettisivumme "välinevuokraus" -kohdasta miten ja mistä voit vuokrata jääliikuntavälineitämme vielä tämän kevään aikana.